Anto Grljušić | Pelješka 16 | 20250 Orebić | Tel: +385 20 713-385 | GSM: +385 98 169 3334 | e-mail: anto-grljusic@net.hr

 

 

Orebić - gdje je priroda još uvijek priroda

 
 

Orebić

Orebić je smješten na jugozapadnom dijelu poluotoka Pelješca - okrenut zrakama sunca i povijesnom gradu Korčuli. U vizurama ovog arhitektonskog bisera i predivnom pogledu na Pelješki kanal možete uživati i sa padina Sv. Ilije ( 961 m) koji se svojom netaknutom prirodom agava, čempresa i izvorne mediteranske vegetacije nadvio nad Orebićem sa sjeverne strane.

Netaknuta priroda Sv. Ilije s brojnim pješačkim stazama, izletničkim i lovnim odredištima, skladno se stapa s kristalno čistim morem u kojem možete uživati na nekoj od brojnih orebićkih plaža i osobno se uvjeriti u istinitost slogana kojim se Orebić predstavlja svojim gostima - mjesto gdje je priroda još uvijek priroda.

Proječne temperature zraka od 9.1 °C u siječnju do 26.5 °C u srpnju idealne su za izlete, šetnje i uživanje u ljepotama ovog kraja u hladnijem razdoblju godine, dok sezona uživanja u moru i suncu traje od svibnja pa do dugo u listopad.

Orebić svojim gostima nudi i romantičan ugođaj prošlosti, šetnjom kroz stari dio Orebića koji otkriva njegovo bogato povijesno naslijeđe. Orebić je poznat po svojoj pomorskoj tradiciji, pa ga često zovu i "kolijevka kapetana" - možete pronaći zanimljive predmete te bogate povijesne tradicije u Pomorskom muzeju i Franjevačkom samostanu i muzeju na Sv. Iliji, odakle se pruža i zadivljujući pogled na Pelješki kanal.

Uz brojne restorane, kafiće i klubove, te ostale turističke sadržaje, osjećaju potpunog zadovoljstva doprinijet će gurmanski specijaliteti ovoga kraja: riba, divljač, mediteransko povrće i svjetski poznata pelješka vina - od kojih posebno ističemo Dingač i Postup.

 

 

Main sandy beach - Trstenica

Orebic port

 

 

Design and maintenance Croatia Holidays - Orebic - all materials on this site are private property and it's not allowed to use them without written author permission